Etkinlikte burdaki diğer Türklerden iki kişi ile daha tanıştım. Şirin ile Adem. Adem buraya Hırisyanlık çalışmak için gelmiş. Şirin de eşi Adem dolayısıyla burda. Şirin yemeklerin yapımında, tariflerde yardımcı olmuş. Aşağıda yemeklerin hazırlandığı yer ve yemekleri hazırlayan ekipten Jorgia var.
Önden zeytin ve kuruyemiş dağıttılar. Arkasından Yayla çorbası. Patlıcan ve kabak dolması. Musakka ve en sonunda kabak tatlısı. Yemekler güzeldi. Benim konuştuğum insanlar yemekleri beğendiler sadece musakka acı geldi. Burdaki yemeklerde çok fazla baharat kullanılmıyor.
Yemek sırasında Ali Onur ve Adem konuştular. Burdaki tecrübelerini anlattılar. Türk mutfağını anlattılar. Ve anlamadığım başka şeyler anlattılar.
Yemekte bir de sürpriz vardı: Dansöz! Dansözümüz çok da güzel oynadı. Burda bir göbek dansı okulu varmış.
Bu etkinlikler dahilinde bir de yayın çıkarmışlar. Türk kültürü ile ilgili yazılar var. Ali Onur'la Juan Carlos (neyzen)'ın da bir yazıları var.
Aşağıda hazırlıkları yapan ekibi görebilirsiniz:
Etkinlikten sonra Juan Carlos'un kaligrafi sergisini gezdik.
1 yorum:
İskender yok. Adana kebap yok.
Baklava yok.
Haydari yok.
Rakı yok!
Ne anladık bundan abla?
Yorum Gönder